Voor wie

Spring Counseling is voor iedereen die een probleem heeft en daarmee nog niet onder behandeling is van een andere hulpverlener. Spring Counseling werkt met kortlopende trajecten en gaat uit van positief denken.

Persoonlijke begeleiding op verschillende gebieden

Bij o.a.: persoonlijke ontwikkeling, spanningen, stress, sleur, onrust of lichte depressiviteit. Ingrijpende veranderingen in leefsituatie of werk, zelfdiscipline, problemen binnen het gezin, verlies van een dierbare en problemen in een bepaalde levensfase (o.a. dertigerscrisis en midlife-crisis, overgang).

Relatiecoach

Ook wil ik stellen begeleiden om weer balans te vinden in hun relatie. Zoeken naar een oplossing, eerlijk kijken naar jezelf. Teruggaan naar de basis, hoe was het ook al weer toen je voor elkaar koos?

Ben je net gestart met een relatie, hoe doe je dat, wat komt erbij kijken en hoe kom je samen steeds dichterbij elkaar? Wat zijn jullie verschillen en overeenkomsten, hoe kun je elkaar aanvullen.Het traject is voor jullie samen en er is ook ruimte voor individuele gesprekken.

S.A.M.E.N. – Herstel na vertrouwensbreuk

Op het moment dat je erachter komt dat je partner is vreemdgegaan of het moment dat je het gaat vertellen is er een crisis. Je ziet geen uitzicht.  Welke kant gaat het op, zijn er mogelijkheden om met elkaar in gesprek te gaan, is er hoop voor een verdere toekomst samen.  Als je met elkaar verder wilt, vergt dit veel moed en inzet van jullie samen. Er is hiervoor een mooi online programma gemaakt met een e-book. Jullie kunnen zelf aan de slag en we kunnen het samen doen. 
Wil je eerst kennismaken met de methode? Klik dan hier voor het gratis e-book en drie gratis lessen. Vul aan de rechterkant je mailadres in, dan volgt het vanzelf. Het is wel aan te raden samen met een Therapeut/Counselor dit traject te lopen, graag begeleid ik jullie hierin.

"Kale Bomen Syndroom"

Als je er last van hebt, herken je het vast. De kale bomen, de lange januarimaand. Hoe kom je de wintertijd door en waar vind je de lichtpuntjes? Erover praten geef vaak al heel veel begrip en herkenning, hoe ga je ermee om en hoe kun je in de kale bomen toch al de kleine knopjes ontdekken?

Hoe gaat Spring Counseling te werk?

Spring Counseling is resultaatgericht en praktisch. Het gaat er om dat een cliënt doelen gaat formuleren en gaat handelen om deze doelen te bereiken.

Spring Counseling wil graag in kortlopende trajecten meegaan een nieuwe start in. De zaken op een positieve manier aankijken en vervolgens ook aanpakken.

Veiligheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid zijn voorwaarden voor een goed counselingsproces.
Ieder traject begint daarom ook met een kennismakingsgesprek. In dit gesprek bekijken we of counseling een goede manier is en hoe een te volgen traject er uit ziet.

Meer informatie over onze werkwijze

Voor wie is counseling toepasbaar?

Bij allerlei problemen op het gebied van werk of privé waarbij je uit evenwicht bent geraakt, kan counseling een effectieve vorm van hulpverlening zijn om weer balans te vinden.

Dit kan zijn door veranderingen in je leven waardoor je uit balans geraakt bent, bijvoorbeeld:
 
 • Kinderen die de deur uitgaan
 • Baanverlies
 • Scheiding
 • Rouw door het verlies van een dierbare
 • Een startende relatie
 • Een relatieprobleem waar je samen niet uitkomt
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Als je uit balans bent of stress voelt
 • Als je maar niet uit de sleur komt
 • Als je je onrustig of licht depressief voelt
 • Ingrijpende veranderingen in leefsituatie of werk
 • Moeite bij het nemen van een besluit
 • Problemen binnen het gezin

Counseling is ook preventief toepasbaar. Je kunt het gebruiken om juist te voorkomen dat iets een probleem wordt.